Bingo ja nettibingo-linkit

23, 48, 56, BINGO! Kaikista rahapeleistä ehkä bingolla on selkein maine: se on se peli, jota rouvashenkilöt pelaavat paikallisen urheilujärjestön pyörittämässä bingohallissa. Tämä maine on osin pitää osin paikkansa, osin ei. Ainakin se hämää luulemaan, että kyse on jostain vähäpätöisestä toiminnasta. Todellisuudessa bingo työllistää Suomessa yli 500 ihmistä ja sen liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa. Kyse ei siis ole mistään pikkurahoista. Bingon suosio liittynee läheisesti siihen, että kyseessä on puhdas tuuripeli, joten sen parissa voi hyvin rentoutua. Tai kuten alan paras mainoslause sanoo: Älä pingota, ala bingota.

Bingon historia
Bingo sai alkunsa arpajaispelinä 1500-luvulla Italiassa, jolloin peliä kutsuttiin nimellä Lo Giuoco Code Loto. Peli löysi tiensä Yhdysvaltoihin 1800-luvun lopulla. Bingosta käytetään Amerikassa usein nimitystä keno, vaikka peleillä ei nykypäivänä ole mitään yhteyttä. Loppullinen nimi bingo muodostui New Yorkissa 1900-luvun alupuolella kun eräs pelin voittanut henkilö huusi sanan innostuneena voitostaan.

SBH-yhtiöt
vastaavat Suomessa pitkälti bingon pelaamisesta. Nettibingo ei firman toimintaan kuulu, mutta muuten SBH:lla on sormensa mukana kaikessa, mikä Suomessa vain jotenkin bingoon liittyy. Firman kotisivulta löytyy pienen pieni, mutta hyvätasoinen tietopaketti bingosta, josta johdantokappaleen bingofatkatkin on poimittu.

Nettibingo
on pikavauhtia valloittamassa maailman. Nopea kysymys: kuka uskoi, että pokerin jälkeen seuraava suuri nettipelivillitys olisi nettibingo? Ei varmaan juuri kukaan. Bingo Sivut.comin tekijät ovat kuitenkin huomanneet, että peli kiinnostaa myös Suomessa. Muualla maailmassa nettibingo on tätä nykyä erittäin suosittua, pelin tärkeimmän suurmaan ollessa Iso-Britanna. Pelin pääasiallisen kohderyhmä ovat hyvin koulutetut n. 25-50 vuotiaat naiset, joita kiinnostaa sekä pelin yhteisöllinen että rahallinen puoli. Normaalin pelin tapaan nimittäin myös netissä pelattu bingo on erittäin sosiaalinen peli, se onkin eräällä tapaa jonkinlainen "aikuisten chatti", jonka ohessa jännitetään miten arvonnassa käy.

Bingohallit
Jos nettibingo ei syystä tai toisesta sytytä, löytyy Suomesta yhä hurja määrä ihan perinteisiä bingohalleja, joissa bingoa voi pelata rahapalkinnoista tai niistä iän ikuisista kahvipaketeista. 020202 numeropalvelun sivuilta löytyy kattavia erilaisten yritysten listauksia, joten tarvittaessa sieltä on helppo katsastaa myös lähin bingohalli, kun bingonälkä iskee.